SOAS University of London

Centre of South East Asian Studies

Indonesia Kontemporer 2015

THIS EVENT IS ARCHIVED
{Indonesia Kontemporer 2015}

Date: 4 October 2015Time: 10:00 AM

Finishes: 4 October 2015Time: 5:00 PM

Venue: Russell Square: College Buildings

Type of Event: Festival

Inspired by Indonesian arts and cultural traditions, Indonesia Kontemporer, is a creative event mixing exhibitions, performances, workshops, crafts, film screenings, as well as food and handicrafts stalls.  Artists and crafts people participating in this event hailed from many parts of the world outside Indonesia. With their acute awareness of the source tradition while engaging with lives abroad, these works and offerings do not only remain inspired by Indonesian tradition but in turn contribute to shaping the arts and crafts of contemporary Indonesia.

Programme

 TimeDescription Venue 
10:00  Shopping: the ever popular Indonesian Food and Handicraft stalls  Precinct
11:00 Slides Exhibition: Visual introduction to Indonesian Dance Costumes by Spencer Peet  BG Suite
12:00
  1. Workshop: Learn Balinese gamelan instruments with Manuel Jimenez (1 hour)
  2. Hands on: Interactive shadow puppetry with Tania Munaf (1 hour)
  1. BGLT
  2. G1
 13:00
  1. Film: Cahaya dari Timur (Dir. Angga Sasongko) A man tries to save the children from the dangers of religious conflict in Ambon through football (2 hours 30 mins)
  2. Music: Javanese gamelan with Jagat Gamelan (30 mins)
  3. Storytelling: Indonesian legends with Storytelling at Hope (30 mins)
  1. KLT
  2. DLT
  3. BG Suite
 13:30
  1. Storytelling: Indonesian legends with Paul Rubinstein (30 mins)
  2. Storytelling: ‘Rice’ with Sri Owen, includes a chance to sample the taste of rempeyek (30 mins)
  1. BG Suite 
  2. DLT
 14.00
  1. Talk: Helen Marshall on her ‘Project Tobong’ photography exhibition (30 mins)
  2. Seriosa music: Dani Dumadi (tenor), Susanna McRae (soprano) and Stephanie Onggowinoto (piano). Composed by Mochtar Embut & Ananda Sukarlan (30 mins)
  1. DLT
  2. BG Suite
 14:30
  1. Storytelling: Indonesian legends with Storytelling at Hope (30 mins)
  2. Talk: Dance costume photography with Spencer Peet and a dancer (30 mins)
  1. DLT
  2. BG Suite 
 15:00
  1.  Storytelling: Film and live music ‘North Sumatra-New Orleans-London’ with Pandora S. Diary (30 mins)
  2. Mini Wayang: Short Javanese Shadow puppetry performance with Pocket Wayang (45 mins)
  1. BGLT
  2. DLT
 15:30
  1. Storytelling: Indonesian legends with Paul Rubinstein (30 mins)
  2. Hands on: Interactive shadow puppetry with Tania Munaf (1 hour)
  1. BGLT
  2. G1 
 15:45 Short films (Dir. Tonny Trimarsanto): ‘It’s a beautiful day’, ‘Renita Renita’, ‘Roedjito’ & ‘Egg, Chicken & Where’s Mr Kelly’  KLT
 16:00 Balinese Gamelan, dance and storytelling collaboration with Jagat Gamelan, Lila Cita & Lila Bhawa (45 mins)  BGLT
 17:05  Film: Garuda Power (Dir. Bastian Meiresonne) An interesting documentary about the history and influences of action films in Indonesia such as THE RAID and other classics (1 hour 20 mins)  KLT
ARTi UK

ARTi UK, established in August 2010, is a non-profit organisation aiming at promoting Indonesian HOarts and culture within the UK's cultural diversity.

Organiser: Hosted by the SOAS Centre of South East Asian Studies

Contact email: centres@soas.ac.uk

Contact Tel: +44 (0) 20 7898 4893/2