SOAS University of London

A bright idea: Restoration and improvement works at Senate House

20 March 2015

Senate House North Block is being restored back to its former glory as walls that were not part of the building’s original structure are demolished to create new learning, teaching and research space.

One of the areas that has seen the most dramatic transformation is the social learning space and training suite situated next to the building’s central atrium. These areas, which were formerly small, enclosed, dark offices, are now bright, open spaces full of natural light.

This process, which has been taking place throughout the building since mid-January, is part of wider plans to create welcoming, flexible spaces for people to meet and discuss ideas. The changes also keep in character with the building’s original 1930’s design, and will add to how people experience the School as it moves into the next century.

SHNB wall demolition_image 1
Walls have been removed on the ground floor to create open spaces
SHNB wall demolition_image 2
A closer look at demolition work on the ground floor
20150320 SHNB wall demolition_image 3
Wall demolition in progress on one of the upper floors