SOAS University of London

Senate House North Block cycling consultation: Results and recommendations

1 May 2015

The recent report on cycling provision at SOAS has recommended an increase in the number of parking spaces to ease congestion and make cycling a more attractive option for non-cyclists.

The consultation, which took the form of an online survey, drop-in session in the Brunei Gallery and an audit, is part of the School’s commitment to sustainability and reducing the environmental impact of the new Senate House North Block campus. The report, collated feedback from staff and students and has made several recommendations for future cycling provision.

A large number of staff and students travel to and from campus by bicycle, and feedback shows that out of the 13% of those that do not commute by bicycle, 8% would if there were improvements in cycling provision. Other feedback found that covered storage space, security and access to a bike pump were also priorities.

Cycle parking has been a challenge for the School with a high demand for spaces, and the recommendations will work in conjunction with the aspiration to pedestrianise the car park directly outside the entrance to Senate House North Block. This transformation would create a safe, open space with extra cycle parking and easy access to the new building and the adjacent Russell Square campus..

To keep up-to-date with developments at Senate House North Block SOAS into Senate House.

Cycling survey image 2_Estates